Lviv’de bir üniversitede polis uyuşturucu laboratuvarı buldu (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv bölge savcısı Irina Didenko Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, metadon üretim laboratuvarının Lviv üniversitelerinden birinde kolluk kuvvetleri tarafından bulunduğunu söyledi.

Lviv'de bir üniversitede polis uyuşturucu laboratuvarı buldu

Didenko, “Lviv’deki bir üniversitede uyuşturucu üreten bir laboratuvarı organize eden bir grubu ortaya çıkardık.” diye yazdı.

Lviv Ulusal Veterinerlik ve Biyoteknoloji Üniversitesi içerisinde kurulan laboratuvarda örgütlenen grubun içerisinde, üniversitedeki laboratuvarın başkanı, bir nargile barının sahibi ve iki çalışan bulunuyordu. Kimyager ilacı yaptı, barın sahibi yasadışı işin organizatörlüğünü üstlendi ve çalışanları da paketleme yaptı. Bu iş için özel olarak oluşturulmuş bir online mağazayı kullanarak dağıtımını gerçekleştirdiler.

Lviv bölgesi savcısı, “Gün içinde, değeri 1.8 milyon UAH’dan fazla olan yaklaşık 3 kg. metadon satışı belgelendi. Bugün, yaklaşık 700 bin UAH değerinde 1 kilodan fazla narkotik madde satarken tutuklandılar. Karaborsada 1 gramlık doz 600 UAH’a müşteri bulmaktadır.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com