Kuleba, Almanya’yı Leopard 2 tankları ve Patriot tedarik etme yasağını kaldırmaya çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kuleba, Almanya'yı Leopard 2 tankları ve Patriot tedarik etme yasağını kaldırmaya çağırdı

Ukrayna, Almanya’yı ortak ülkeler arasındaki liderliğini göstermeye çağırarak Leopard 2 tanklarını, Patriot hava savunma sistemlerini ve Marder BMP’leri teslim etmeye çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukraynalı diplomatların, Leopard 2 tankları ve Patriot hava savunma sisteminin Ukrayna’ya devri konusunda Almanya ile görüşmelerini sürdürdüğünü belirtti.

Kuleba, Almanya’nın şimdiden Iris-T füzesavar savunma sistemleri ve diğer önemli silahların tedarikinde liderliğini gösterdiğini sözlerine ekleyerek “Patriot, Leopard 2 tankları ve Marder BMP’lerin transferinde liderliğe güveniyoruz. Tüm Avrupa’yı Rusya Federasyonu’nun silahlı saldırganlığından korumak için Ukrayna’ya silahlarla yardım etme konularında hiçbir tabu olamaz” dedi.

Bakan ayrıca müttefikleri Ukrayna’ya askeri desteği güçlendirmeye çağırdı. Şu anda, düşman füze saldırılarına karşı savunmada yardımın özellikle önemli olduğunu vurgulayan Kuleba, “Mazeret aramaya ve önemli kararları ertelemeye gerek yok. Ukrayna’da havasahasını kapatmanın zamanı geldi, bunu Ukrayna’ya yeterli miktarda ulaşması gereken hava savunma sistemlerinin yardımıyla yapın.” diyerek ortaklara seslendi.

Daha önce;

Almanya’nın savaş tanklarını Ukrayna’ya devretmeyi reddetmişti. Buna sebep olarak da henüz hiçbir NATO ülkesinin böyle bir adım atmaya karar vermemiş olması ve Ukrayna ordusunun eğitiminin uzun zaman alacak olması yer alıyordu.

Şansölye Olaf Scholz, Almanya’nın Rusya ile NATO arasındaki çatışmanın tırmanmasından korktuğu için Ukrayna’ya tank göndermediğini belirtmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com