İşgalciler tarafından ateşlenen 70’ten fazla roketin en az 60’ı düşürüldü.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, dün Ukrayna'ya rekor sayıda füze fırlattı

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Pazartesi günü Rus işgalcilerin Ukrayna’ya yönelik büyük bir füze saldırısını püskürterek, ateşlenen 70’ten fazla füzenin en az 60 tanesini düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Telegram kanalında yayınladığı mesajda (link:https://t.me/kpszsu/2195) “5 Aralık’ta Rus işgalciler, Ukrayna’nın kritik altyapısına büyük bir füze saldırısı başlattı. Toplamda 70’in üzerinde roket ateşledi… İşgalcilerin 60’tan fazla roketi düşürüldü.” 
İlk bilgilere göre işgalciler, Hazar Denizi ve Rostov bölgesindeki Volgodonsk’tan Tu-95ms stratejik havacılığına ait sekiz füze taşıyan uçaktan 38 adet Kh-101/Kh-555 seyir füzesi fırlattı.

Düşman ayrıca Karadeniz Filosunun gemilerinden 22 Kalibr seyir füzesi gönderdi.

Ayrıca Ukrayna, Karadeniz’den üç Kh-22 seyir füzesi ile Tu-22m3 uzun menzilli bombardıman uçakları ve altı Kh-59 güdümlü hava füzesi ve bir Kh-31P ile Su-35 savaş uçakları tarafından saldırıya uğradı.

Hava saldırısını püskürtmek için uçaksavar füze birimleri, havacılık, Ukrayna Hava Kuvvetlerinin mobil ateşleme grupları ve Savunma Kuvvetlerinin diğer bileşenleri yer aldı.
Toplamda, işgalcilerin 60’tan fazla roketi düşürüldü!

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com