Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus hava üslerindeki patlamalarla ilgili yorum yaptı: “Henüz hiçbir şeye başlamadık”:

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: t.me/u_now

5 Aralık sabahı Rusya’nın Engels ve Ryazan yakınlarındaki hava üslerinde güçlü patlamalar meydana geldi. Her iki havaalanı da Tu-95 stratejik bombardıman uçaklarına ev sahipliği yapıyor ve bunlardan ikisi hasar gördü. Ukrayna, bu durum hakkında gizemli yorum yapmaya devam ediyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yuriy Ignat, FreeDOM kanalının yayınında şunları söyledi: “Rusya topraklarında giderek daha sık meydana gelen “alkışlar” oluyor. Düşman ne kadar isterse istesin, henüz hiçbir şeye başlamadık. Bu olayları bu şekilde karakterize edebilirsiniz. Kafalarını öne eğip düşünüyorlar: ‘nasıl ve kim yaptı, nasıl oldu, suçluları bulun’ diyorlar. Belki biraz zaman alır. Onlar için endişe verici bir alarm bu. Bir şeylerin ertelenmesi muhtemeldir, ancak bu sadece bir varsayımdır.” dedi.

Rusya Federasyonu’nun Engels’teki üste iki düzine kadar bombardıman uçağını topladığı, füzeler getirdiği ve uçaklara yakıt ikmali yaptığı yönünde son zamanlarda medyaya yansıyan bilgileri hatırlatan Ignat, hava üssündeki patlamalara rağmen, Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı tehdidinin devam ettiğine de vurgu yaparak “Şimdi ne oldu – uydu görüntülerini beklememiz gerekiyor. Uydu görüntüleri kesinlikle yakında görünecek. O zaman bu hasarlar hakkında konuşabiliriz. Bu hasarların doğasının olabildiğince büyük olmasını umuyoruz.” dedi.

5 Aralık’ta Rusya Federasyonu hava üslerinde “Pamuk”

5 Aralık gecesi Rusya Federasyonu’nun Saratov bölgesinde yer alan Engels’te patlamalar yaşandı. Ruslar, Ukrayna’ya 800 km’den fazla uzaklıkta bulunan hava sahasına insansız hava araçları tarafından saldırı düzenlendiğini iddia ediyor.

Engels havaalanında iki Rus Tu-95 uçağı hasar gördü. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik büyük saldırılarda kullandığı bu uçaklar taşıdığı seyir füzeleri ile Dnipro, Ivano-Frankivsk, Lutsk, Odessa ve Ukrayna’nın diğer şehirlerine saldırdı.

Ayrıca Ryazan yakınlarındaki hava üssünde patlama meydana geldi . Ruslara göre, bir akaryakıt kamyonu patladı. Üç kişi öldü. Tu-95’ler de orada bulunuyordu.

Son zamanlarda, medya, Rusya’nın Ukrayna’ya bombardıman uçaklarını içeren bir sonraki büyük saldırısının açıkça kaçınılmaz olduğu konusunda uyardı. Uzmanlar, Maxar Technologies ve Planet Labs şirketlerinden Saratov yakınlarındaki Engels-2 havaalanının uydu görüntülerini analiz ederek Rusya Federasyonu’nun yeni ve güçlü bir hava saldırısı konusunda uyarıda bulunmaktadır. Orada Rus ordusu iki düzineden fazla uçak tutmakta.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com