Başbakan: Bu ay günde 15 bin, yıl sonunda 20 bin günlük vaka olabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna’nın bu ayın sonunda günde 15 bin koronavirüs enfeksiyonu Covid-19 vakasına ulaşılabileceğini; yıl sonunda bu rakamın günde 20 bine çıkabileceğini belirtti.

Gazetecilere verdiği demeçte Şmigal “Tahminlerimiz maalesef mevcut durumda yıl sonuna kadar oldukça hızlı bir büyüme gösteriyor. Ay sonunda günde 15 bin bekleniyor, bu artık bir sır değil. Yıl sonuna kadar bu rakam 20 bine yükselebilir.” dedi.

Başbakan, yerel tıbbi sistemin böyle bir zorluğa hazırlandığını ve bu tür bir yüke dayanacağını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın uyarlanabilir karantinayı genişletmek için farklı senaryolar üzerinde çalıştığını da belirten Şmigal “Bugün, Sağlık Bakanlığı uyarlanabilir karantinayı genişletmek için farklı senaryolar üzerinde çalışıyor. Duyuru yapmayacağım, çünkü aslında farklı seçenekler üzerinde çalışılıyor. Dün Fransız ve Alman epidemiyologlarla görüşmeler yapıldı. En iyi uygulamaları arıyoruz.” dedi.

Başbakana göre, büyük olasılıkla, anti-epidemiyolojik önlemlerin temeli uyarlanabilir karantina olacak ve yetkililer yakın gelecekte bir bakanlar kurulu toplantısında hangi senaryonun uygun olduğuna karar verecekler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com