Ukrayna, ürettiği kamikaze insansız hava araçlarının testlerini başarı ile sonuçlandırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Ukroboronprom”, yaklaşık 1,000 kilometre menzilli Ukrayna kamikaze insansız hava aracının testlerini başarı ile sonuçlandırdı.

İşletmenin sözcüsü Nataliya Sad ulusal teleton yayınında “Bir süre önce, 75 kg’a kadar savaş başlığı, patlayıcı ve 1.000 kilometre veya daha fazla menzile sahip bir kamikaze insansız hava aracının geliştirildiğini duyurduk. Bugüne kadar, bir dizi başarılı test aşamasını geride bıraktık.” dedi.

Sad’a göre şu anda Ukrayna Genelkurmay Başkanı’nın talimatıyla hareket eden Ukroboronprom, elektronik harp araçlarının test aşamasını bitiriyor.

Savunma kuruluşunun temsilcisi, “Elektronik savaş etkisi altında insansız hava aracını başarıyla test ettikten sonra muharebe aşamasında da test edebilmeyi umuyoruz. Bu yılın sonuna kadar söz verdik, bu sözümüzü tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Ağustos ayında Ukroboronprom, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte Ukrayna ordusu için insansız sistemlerin geliştirilmesi için bir program geliştirmişti. Ekim ayında, kuruluş, Ekim-Kasım aylarında Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı savaşta aktif olarak kullanılan İran Şehit-136 kamikaze insansız hava araçlarına “cevap” olması gereken yeni bir gelişme üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com