Zelenskiy: Ukrayna’dan ihracat olmadığı sürece onlarca ülke gıda kıtlığı eşiğinde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukrayna’dan yapılan tarımsal ihracat olmadan, onlarca ülkenin gıda kıtlığının eşiğinde olduğu söyleyerek. dünyaya, saldırganlığı durdurması için Rusya’ya baskı yapması çağrısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Ukraynalılara geleneksel akşam video mesajında Odessa’da denizle bağlantılı sıradan yaşamın Rusya tarafından engellendiğini belirterek “Ve bu sadece Ukrayna’ya bir darbe değil. Tarımsal ihracatımız olmadan, dünyanın farklı bölgelerindeki onlarca ülke zaten gıda kıtlığının eşiğinde. Ve zamanla durum açıkçası korkunç hale gelebilir. Politikacılar zaten neyin ne olduğunu, Afrika ve Asya ülkelerindeki fiyat krizinin ve açlığın sonuçlarını tartışıyorlar. Bu, ancak birlikte üstesinden gelinebilecek Rus saldırganlığının doğrudan bir sonucudur. Tüm Avrupalılar, tüm özgür dünya.” dedi.

Azak taburu: Mariupol’de yaklaşık 25 bin sivil öldü

Bu utanç verici savaşı durdurmak için birlikte Rusya’ya baskı yapmak, Rusya’yı etkili bir şekilde zorlamak gerektiğini belirterek “Ve bu arada, bugün – Avrupa Konseyi Başkanı’nın varlığına rağmen – Rus ordusu Odessa bölgesine yeniden bir füze saldırısı başlattı. Bu Rusya’nın Avrupa’ya karşı gerçek tutumu. Ve her zaman böyle olmuştur. Moskova’da ne diyorlar?” dedi.

Kiev’de Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maria Pejcinovic-Burich ile görüştüğünü söyleyerek “Bu saygın kurumun araçlarıyla Ukrayna ve Avrupa’da barış için neler yapılabileceğini tartıştık. Bu Avrupa Günü’nde başkentimizi ziyaret ederek devletimize verdiği destek için minnettarım.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com