Mariupol’da yıl sonuna kadar 10 bin kişi bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı ölebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kanada, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini resmen soykırım olarak tanıdı

Mariupol’da yıl sonuna kadar 10 binde fazla insan bulaşıcı hastalıklardan ve dayanılmaz koşullardan dolayı ölebilir. Şu anda şehirde 150-170 bin nüfus var.

Mariupol belediye başkanı Vadim Boyçenko , Rus işgalcilerin Mariupol’u bir ortaçağ gettosuna çevirdiğini, bu nedenle ölüm oranının yükseleceğini kaydederek “İlaç ve tıbbi bakım olmadan, su temini ve uygun kanalizasyonun sistemi yeniden çalışmadan, şehirde salgın hastalıklar patlak verecek. Şimdi mevcut nüfusun çoğu yaşlı ve hasta insanlar. Bu koşullar altında, hassas kategoriler arasındaki ölüm oranı önemli ölçüde artacak” dedi.

Melitopol’da Ruslar boşalan daireleri ele geçirip, arabaları çalıyor

Şehir yetkililerine göre, yakındaki köylerden Mariupol sakinlerinin bir kısmı şehre dönmek zorunda kaldı. Çünkü “filtreleme sistemi sebebiyle bu insanların özgür Ukrayna topraklarına girmelerine izin verilmiyor.”

Mariupol belediye başkanı “Ruslar 24 Şubat’ta başlattıkları soykırıma devam ediyor. Halkımız ölümcül tehlike altında. Bu nedenle şehrin tamamen boşaltılması gerekiyor” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com