Zelenskiy: Rus ordusu Ukrayna’nın diğer bölgelerinde olduğu gibi Herson bölgesinde de aynı vahşeti yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna tahılı yüklü 102 gemiden 70'i Asya ve Afrika'ya gitti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Pazar günü bir video mesajında, Herson bölgesinde Rus ordusunun diğer bölgelerde olduğu gibi aynı vahşeti geride bıraktığını söyledi.

Zelenskiy “Ekiplerimiz şimdiden 400’den fazla Rus savaş suçunu belgeledi, öldürülenlerin – hem sivillerin hem de askerlerin – cesetleri keşfedildi” diyerek “Bu topraklarda terk edilen Rus askerleri ile paralı askerlerinin esir alınması ve sabotajcıların etkisiz hale getirilmesinin devam ettiğini” kaydetti.

ISW: Rus birliklerinin Herson’dan çekilmesi Kremlin’i böldü

Halka durumun hala tehlikeli olduğunu unutmamaları çağrısında bulunan Zelenskiy “Öncelikle bunlar mayın. Ne yazık ki, mayın temizleme ekiplerimizden biri öldü, dördü de mayınları temizlerken yaralandı. Tüm Herson halkının çok dikkatli olmalarını ve kurtarma ekiplerine tüm tehlikeli nesneler hakkında derhal bilgi vermelerini rica ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanına göre, bölgede “226 yerleşim yerinde istikrar ve asayiş sağlanacak. Bu, şu anda 100.000’den fazla kişiye tekabül ediyor.” diyerek “İletişimi, interneti, televizyonu eski haline getiriyoruz. Elektrik ve su temini için normal teknik yetenekleri mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek için herşeyi yapıyoruz. Ulaşımı ve postayı eski haline getireceğiz. Ambulansı ve normal tıbbı eski haline getireceğiz. “ şeklinde konuşmasına devam etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com