İşgalin başlangıcından bu yana Rusya, Ukrayna’da 46 bin 432 savaş suçu işledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik kapsamlı işgalinin başlangıcından bu yana, 46 bin 432 saldırı ve savaş suçu kaydedildi.

Ukrayna Başsavcılığı Telegram’da yayınladığı mesajda Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı savaşında toplamda 46,432 saldırı suçu ve savaş suçları (savaş kanunlarının ve geleneklerinin ihlali, saldırgan bir savaşın planlanması, hazırlanması veya başlatılması ve yürütülmesi, savaş propagandası vb.) işlediğini belirtti.

Ek olarak, Ukrayna’nın ulusal güvenliğine karşı 18 bin 864 suç kaydedildi (Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve dokunulmazlığına tecavüz, vatana ihanet, işbirlikçi faaliyet, saldırgan devlete yardım, sabotaj vb.).

Rusya Federasyonu’nun askeri-politik liderliğinin 627 temsilcisinin – bakanlar, milletvekilleri, askeri komutanlık temsilcileri, kolluk kuvvetleri başkanları, Kremlin propagandacıları – Ukrayna’ya karşı büyük saldırganlık vakalarında şüpheli olarak kaydedildi.

Aynı zamanda Ukrayna’da Rusya’nın silahlı saldırganlığı nedeniyle 430 çocuk öldü ve 830 çocuk yaralandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com