İngiliz istihbaratına göre kış şartları Ukrayna’daki savaşın gidişatını nasıl etkileyecek?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiliz Savunma Bakanlığı, kış koşullarının, Rus ordusunun zaten düşük olan moralini daha da kötü etkileyeceğini ve hava şartlarının ekipman bakımı ile ilgili sorunlar yaratacağını belirtti.

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından Twitter’da yayınlanan özet rapora göre kış hem Rus hem de Ukrayna güçleri için çatışmanın koşullarını değiştirek. Gün ışığının azalması, havadaki değişiklikler, askerler için benzersiz zorluklar yaratacaktır.

Erdoğan: Barışın en iyi yolu Rusya ve Ukrayna arasındaki diyalogdur

Yaz aylarında 15-16 saat olan gün ışığının, günde 9 saatin altına düşeceğini; bunun sonucu olarak da daha az saldırı eylemi ve daha çok statik, savunma cephesi sonuçlarının görüleceği belirtildi.

Ortalama en yüksek sıcaklık Eylül-Kasım aylarında 13 santigrat dereceden Aralık-Şubat aylarında sıfıra düşeceğinin belirtildiği raporda, yeterli kışlık kıyafeti olmayan ve geceyi geçirmek için kışa uygun yerleri olmayan askeri personelin donma tehlikesine de dikkat çekildi.

Kritik şekilde yaralanmış bir askeri kurtarmak için “altın saat” penceresi kabaca yarıya ineceğinin belirtildiği raporda “Havanın kendisinin artan yağış, rüzgar hızı ve kar yağışı ile sonuçlanması muhtemeldir. Her biri Rus kuvvetlerinin zaten düşük olan morali için ek zorluklar yaratacak, aynı zamanda ekipmanın bakımıyla ilgili sorunlar da yaratacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Ayrıca silah temizleme gibi temel görevlerin de şartlara uygun hale getirilmesi gerekiyor ve silahın arızalanma riski artıyor.” denildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com