Ukrayna’daki özel kuvvetlerin muharebe eğitimine Türk özel kuvvetleri de dahil olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Özel Harekat Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Grigoriy Galagan’ın başkanlığındaki Ukrayna heyeti Türkiye Cumhuriyeti’ne iki günlük bir çalışma ziyaretinde bulundu.

Ukrayna Özel Harekat Kuvvetleri heyeti karşılıklı yarar sağlayan askeri işbirliğinin olası alanlarını görüştü.

Ayrıca Ukrayna heyeti üyeleri Türkiye Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait altyapı ve eğitim tesislerini gezerek bilgi aldı.

Ziyaret sırasında, Türkiye Cumhuriyeti ÖKK birimlerinin, Ukrayna ÖHK’nin ortak taktik eğitimi de dahil olmak üzere muharebe eğitim faaliyetlerine ve Ukraynalı temsilcilerin Türk tatbikatlarına katılımına dahil edilmesi önerildi.

Ayrıca her iki ülkenin eğitim merkezlerinde mesleki kurslar için karşılıklı eğitmen değişimi de görüşüldü.

Açıklamada, bugünün dünya uygulamaları ve koşulları, etkili işbirliği ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin Karadeniz havzasında etkili ortaklıklar geliştirmek ve güvenliği teşvik etmek için etkili araçlar olduğunu gösterdiği belirtildi.

2025 yılına kadar Ukrayna Özel Harekat Kuvvetlerinin NATO ülkelerindeki silahlanma ve malzeme desteği gereklilik standartlarına tam olarak geçmesi planlanmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com