Ukrayna Altyapı Bakanlığı yolcu trafiğinin başlama aşamalarını paylaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, ulaşımın ve yolcu trafiğinin yeniden başlaması konusunda geliştirdiği üç aşamalı planla ilgili bazı detayları paylaştı.

Tren Demiryolları

Bakan Vladislav Krikliy “Taşımacılık adım adım karantinadan çıkacak. Haftanın sonunda, aşamaların planlanan tarihlerini belirlemek, insanların çalışabilmesini sağlamak ve insanların koronavirüsün yayılmasından mümkün olduğunca korunabilmesi için Sağlık Bakanlığı ile mutabık kalınmalıdır.” dedi.

İlk aşamada, kentsel ulaşımı (sabit hat minibüsleri hariç) ve banliyö (aynı bölge içerisinde olanlar) seferlerini başlatmak, aynı zamanda iç hat uçak seferleri ve kısmi olarak demiryolu seferlerini başlatmak olacak: Demiryolu seferlerinde yoğun saatlerde trenleri % 50 doluluğa kadar çalıştırmak, uzun mesafe ve gece trenlerinin de çalışmaya başlaması şeklinde olacak.

İkinci aşamada, bölgeler arası ve uluslararası karayolu taşımacılığına izin verilmesi, gün içinde çalışacak tüm banliyö trenlerinin ve mevsimlik olanlar hariç tüm yolcu trenlerinin başlatılması planlanmaktadır.

Üçüncü aşamada, mevsimsel trenlerin yanı sıra uluslararası hava ve demiryolu bağlantılarının açılması önerilmektedir.

Krikliy “Uluslararası uçuşların yeniden başlayacağı ülkeleri belirlemek için hava taşıyıcıları ve Dışişleri Bakanlığı ile çalışıyoruz. Havayolları, yurt içi uçuşlarla aynı anda uluslararası uçuşların da devam etmesini öneriyor.” dedi.

Operasyonlar başladığında yolcuların ve ulaşım personelinin kişisel koruyucu ekipman kullanmaları gerekmektedir, ateş ölçümü ve ulaşım tesislerinin (havaalanları, tren istasyonları vb.) dezenfeksiyonu yapılacaktır.

Tüm araçlar içerisinde yolcu sayısı sınırlı olacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com