Gonçaruk, kabinenin 4 aylık çalışmalarını değerlendirdi. 2020 planlarını açıkladı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk, Bakanlar Kurulu’nun 4 aylık çalışmasının sonuçlarını özetledi ve ve hükümetin 2020 planlarından bahsetti.

Gonçaruk, ana başarıları olarak baskınla mücadele, yeni elektronik hizmetlerin başlatılması ve Rusya Federasyonu ile gaz sözleşmesi olarak değerlendiriyor.

“Aralık ayında, şikayetleri derhal yanıtlayan, işi dolandırıcılardan ve diğer kötü niyetlilerden koruyan Baskın Önleme Bürosu‘nu açtık. Zaten baskınlar azalıyor, ancak gelecek yıl mucize şekilde bunun üstesinden geleceğiz: yasal olmayan işlemleri yapan kayıt memurlarını engelleyeceğiz ve kayıtlardaki zayıflıkları ortadan kaldıracağız ve mevzuattaki güncelleme ile tüm temel veri ve işlemleri elektronik forma çevirerek verilerin ve işlemlerin güvenliğini güçlendireceğiz.” dedi.

Gonçaruk, bütçe ve tarım arazileri konusunu hükümetinin ana başarısızlıkları olarak nitelendirdi.

Daha önce daha yüksek bir grivna kuru ile bütçe yapılmış ancak grivnanın değerlenmesi nedeniyle bütçede bir gelir kaybı olduğunu belirten başbakan, ayrıca toprak reformunu bozan siyasi muhaliflerden de şikayetçi oldu ve yasanın bu yıl kabul edilmesini umduğunu belirtti.

Aleksey Gonçaruk 2020 baharında ülkenin “Büyük İnşaatına” başlamayı planlıyor. 2020’de ülkede 100 park, 100 okul, 100 stadyum ve 25 acil durum merkezinin devreye alınacağını söyledi. “Ve beş yıl içinde 24 bin km ulusal karayollarını elden geçirmek, 15 havalimanı ve 5 limanı iyileştirmek istiyoruz” dedi. . Yolların inşaat ve onarımını hızlandırmak için, hükümet Ukravtodor yönetimini değiştirdi.

Başbakan Şubat ayında, işletmelere uygun “geri gel ve kal” sloganıyla kaynak sağlamak için mikro işletme kredilendirme programının başlayacağını duyurdu.

Başbakan, 5 yıllık süreçte tüm kamu hizmetlerinin online olarak kullanılabilir hale getirmek istediklerini de belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com