ISW: Rus birliklerinin Herson’dan çekilmesi Kremlin’i böldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna'daki başarısızlıkları Putin'i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Herson’un kaybı, Kerç Köprüsü’nün havaya uçurulmasından sonra destekçilerinin gözünde Putin için yeni bir yenilgidir. İşgalci güçlerin Herson’dan çekilmesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “Şahinler” fraksiyonu arasında bir bölünmeyi ateşliyor.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) tarafından hazırlanan bir rapora göre, silahlı kuvvetlerinin Ukrayna hükümetini devirme ve ülkeyi ele geçirme gibi maksimalist hedeflere ulaşamaması nedeniyle Putin’in son derece ideolojik savaş yanlısı seçmenlerin bir kısmını yatıştırması giderek zorlaşıyor.

Ukrayna’da savaş sırasında 400’den fazla kritik altyapı tesisi zarar gördü

Vladimir Solovyov gibi aşırı sağ propagandacılar, Kremlin’in ve yüksek askeri komutanlardan Ukrayna’yı yok etme konusundaki tüm sözlerini yerine getirmesini giderek daha fazla talep ediyor.

Herson’un kaybı, Kerç Köprüsü’nün havaya uçurulmasından sonra destekçilerinin gözünde Putin için yeni bir yenilgidir.

Analistler, Putin’e yönelik eleştiri dalgasını “neredeyse eşi görülmemiş” olarak nitelendiriyor. Bunun nedeni muhtemelen televizyondaki artan sansür, çünkü birçok propagandacı geri çekilmenin sonuçlarını ihmal ediyor veya küçümsüyor.

Aynı zamanda, düzenli birliklerin ve Putin’in Herson’daki yenilgisi, Wagner grubu ve liderleri Yevgeny Prigozhin’in etkisini daha da güçlendiriyor.

Uzmanlar, her halükarda Putin’in otoritesinin tehdit altında olduğuna inanıyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com