Herson’da elektrik arzını yeniden sağlamak için çalışmalar başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Oblenergo, bölgedeki birçok yerleşimin bombardıman, yıkım ve yağma nedeniyle uzun süredir elektriksiz kaldığını kaydetti.

Şirketin basın servisinin bildirdiğine göre, VS Energy grubunun bir üyesi olan “Khersonoblenergo” uzmanları, işgalden kurtarılan Herson’a elektrik tedarikini yeniden sağlama sürecine başlıyor .

Ukrayna ile savaşında Rus ordusunun asker kaybı 80 bini aştı

Khersonoblenergo yönetim kurulu başkanı Igor Safronov, “Özgür kaldıktan ve ordunun zorunlu iznini aldıktan hemen sonra Herson bölgesindeki her yerleşime elektriği vereceğiz.” dedi.

Ona göre, bölgedeki birçok yerleşim yeri bombardıman, yıkım ve yağma nedeniyle uzun süredir elektriksiz kaldı. Bölgenin altyapısı önemli ölçüde hasar gördü.

Ayrıca Herson’da enerji tedariği konusunda son derece zor bir durumun geliştiğini kaydeden Safronov, “Ancak, Ukrayna ordusunun şehre girmesi için resmi izin aldıktan sonra şehrin elektrik şebekelerini restore etme sürecini başlatmaya hazırız.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com