Ukrayna vergi dairesi, Ukraynalılar ve yabancılar için gönüllü beyanlarda vergi oranlarını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı vergi mükellefleri gönüllü olarak beyan edilen değerler için %11.5’e kadar vergi ödeyecek.

toplumsal hizmet ödemeleri

Devlet Vergi Dairesi, 1 Eylül 2021’den 1 Eylül 2022’ye kadar olan bir defaya mahsus (özel) gönüllü beyan için vergi oranlarını açıkladı.

% 5 oranı, banka hesaplarında, taşınmaz ve taşınır mallarda, fikri mülkiyet hakları, menkul kıymetler, temettü alma hakları vb. için geçerlidir. Aynı zamanda mükellef, % 6 oranı ile alternatif olarak yılda üç eşit taksitte de vergisini ödeyebilir.

Ukrayna’da enflasyon yüzde10’u aştı: Temmuz ayında artış devam etti

Ukrayna’da mukim olmayanların beyanlarına ise %9 uygulanacaktır. Ancak, alternatif olarak üç yıl boyunca eşit taksitler halinde vergi de ödeyebilirler, ancak bu sefer vergi oranı %11.5’e ulaşacaktır.

Vergi dairesinden daha erken bir dönemde yapılacak beyan ile ilgili olarak da “Tek seferlik (ad hoc) olması durumunda, 1 Eylül 2021’den 1 Mart 2022’ye kadar olan dönemde yapılacak gönüllü beyanda %9 yerine, % 7’lik bir oran ilde ödeme yapılabilir… Alternatif olarak, mükellef, vergi borcunu yılda üç eşit parça halinde ödemekle birlikte yüzde 9.5’lik oranı seçebilecek” denildi.

Ukrayna çevre borcu içinde yaşamaya başladı, bu yıla ait kaynaklarını tüketti

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com