Ukrayna’da savaş sırasında 400’den fazla kritik altyapı tesisi zarar gördü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da savaş sırasında 400'den fazla kritik altyapı tesisi zarar gördü

Rusya’nın tam ölçekli işgali sırasında, Ukrayna’da elektrik ve ısı temini alanında 400’den fazla kritik altyapı nesnesi etkilendi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal Bu gece bize bir kez daha Rus terörist saldırılarının sürekli tehdidi altında olduğumuzu gösterdi. Toplamda, tam ölçekli savaş sırasında, elektrik ve ısı tedariki alanındaki 400’den fazla kritik altyapı nesnesi etkilendi.” dedi.

En çok zarar gören tesisler Harkov bölgesi, Kiev bölgesi ve Donetsk bölgesinde bulunmakta. Teröristler ayrıca bir dizi termik ve hidroelektrik tesisinde güç ünitesini de devre dışı bıraktı.

WSJ: ABD, Güney Kore’den Ukrayna için silah alacak

Başbakan, son beş hafta içinde işgalcilerin düzinelerce Ukrenergo trafo merkezine ve 10’dan fazla üretim tesisine saldırıda bulunduklarını belirterek “Hasarlı termik ve hidroelektrik santrallerinde üretimini eski haline getirmek için 2.5 milyar UAH’dan fazlasına ihtiyaç var. En muhafazakar tahminlere göre, elektrik dağıtım sistemi operatörlerinin tesislerini eski haline getirmek için yaklaşık 5 milyar UAH tahsis edilmelidir. Tüketicilerin kullandığı elektriklerin planlı olarak kesilmesi devam edecek. Bu, enerji sistemimizin bütünlüğünü korumak ve aşırı yüklenmelerin önüne geçmek için gerekli olan zorunlu bir önlemdir” dedi.

Şmigal ayrıca çeşitli senaryolara ve hatta acil durumlara hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com