GUR: Kırım Köprüsü, Ukrayna birlikleri için meşru bir hedeftir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kırım Köprüsü, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin meşru askeri hedefi olmaya devam ediyor. Bu kendi başına “gereksizdir” ve yok edilmesi gerekir.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andrey Yusov “Bu bir köprü değil, bu öncelikle askeri amaçlarla, düşman kuvvetlerini ve varlıklarını geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarına aktarmak için kullanılan yasadışı bir yapıdır. Dolayısıyla evet, elbette bu, Ukrayna Güvenlik Kuvvetleri ve Savunması için meşru bir hedeftir.” diye belirtti.

Köprünün yıkılıp yıkılmayacağı sorusuna yanıt veren Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi, “Orada sadece gereksiz” olarak durduğunu belirterek “Bu sadece General Budanov’un kutsal bir sözüdür ve yalnızca tekrarlanabilir” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Geçici olarak işgal edilen Herson, Zaporoje topraklarında ve Donetsk bölgelerinin bir kısmında bulunan tüm düşman birliklerinin desteğinin tamamının yalnızca Kırım Köprüsü’nden gelmediğine değinen Yusov “Hayır, elbette, her şey köprüden geçemez. Tedarik ayrı bölgelere ayrılmıştır. Temelde her şey, Kırım üzerinden güney Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerine taşınır. Sözde kara koridoru da mevcuttur. Teslimatlar işgal altındaki Kırım’dan geliyor.” diye açıkladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com