Zelenskiy, Rusya ile müzakerelere ilişkin bilgileri yalanladı: “Kimse bana baskı yapmıyor.”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: (ERA)

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ile Rusya arasında olası barış görüşmelerine ilişkin iddialara ilişkin medyada çıkan bilgileri yalanladı. Ortaklardan herhangi bir baskı gelmediğini belirtti.

Zelenskiy, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada “Ukrayna toplumunun tavrıyla örtüşen tavrımı herkes biliyor. Bugün kimse bana baskı yapmıyor. Bütün bunlar savaşın başında ve savaştan önce oldu. Bugün AB ve ABD liderlerinden kimse baskı yapmıyor.” dedi.

Ukrayna’nın toprak tavizlerine hazır olmadığını bir kez daha vurgulayan Zelenskiy “Şimdi Rusya ile oturup konuşup ona bir şeyler vermemiz, bu olmayacak” diye vurguladı.

Ne olmuştu?

Amerikan televizyon kanalı NBC News, Amerikalı ve Avrupalı yetkililere atıfta bulunarak, ABD ve AB’nin Rusya ile olası barış görüşmeleri konusunu Ukrayna ile özel olarak görüşmeye başladığını söyledi. Basında çıkan haberlere göre görüşmelerde Ukrayna’nın barış karşılığında nelerden vazgeçmek zorunda kalabileceğine ilişkin sorular yer aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu tartışmalardan biri de Rammstein formatında Ukrayna’nın savunmasına ilişkin son toplantıda yaşandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com