İngiliz istihbaratı: Rusya, Avdiivka’ya düzenlenen saldırı sırasında 200 zırhlı araç kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da ölen Rus askeri sayısı 60 bini geçti

Son üç hafta içinde Rusya Federasyonu, Donetsk bölgesindeki Avdiivka’ya düzenlenen saldırıda yaklaşık 200 zırhlı araç kaybetti; bunun sebebi, modern elde taşınan tanksavar silahları ve mühimmatının yanısıra yüksek hassasiyetli topçu kullanımı oldu.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nın raporunda “Buna yanıt olarak, Rus birlikleri büyük olasılıkla piyade kullanarak bu bölgede saldırılar düzenlemeye geçti. Ukraynalı askerler yaz aylarında saldıran güçlerle aynı taktik sorunlarla karşılaştı” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

İngiliz istihbaratı, Rusya’nın Avdiivka’ya yönelik saldırılarının çoğunlukla açık araziden ilerlemek şeklinde gerçekleştiğini ve bu durumun ağır kayıplara yol açtığını belirterek “Rusya liderliği, daha önce olduğu gibi, küçük toprak kazanımları uğruna büyük personel kaybına gitmeye hazır olduğunu gösteriyor.” vurgusu yapıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com