İsveç, Archer topçu sistemlerini Ukrayna’ya devretti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: mil.in.ua

İsveç Savunma Bakanlığı Archer kundağı motorlu topçu sistemlerinin Ukrayna’ya transferini resmen doğruladı.

İsveç Savunma Bakanı Paul Jonson X sosyal ağında “Bugün Ukrayna’da Füze Kuvvetleri ve Topçu Günü. Söz verilen İsveç Archer topçu silahlarının artık yeni bir sahibi olduğunu resmen duyurmak için çok uygun bir gün: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri.” diye yazdı.

Archer’ın hız, doğruluk ve hareket kabiliyetinin birleşimi sayesinde “Ukrayna’nın kaybettiği toprakları geri kazanmasına ve özgürlüğünü geri kazanmasına yardımcı olacağını” ekledi.

Toplamda sekiz adet Archer kundağı motorlu topçu sistemi Ukrayna’ya ulaştı. Hareket kabiliyetleri ve isabetlilikleriyle tanınan sistem dünyadaki en modern topçu sistemlerindendir.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Roketlerle maksimum atış menzili 60 kilometreye kadar çıkıyor. Archer’ın atış hızı dakikada 8-9 atışa ulaşabilmektedir. Sistem, 30 saniye içinde atışa hazır hale getirilebiliyor ve 20 saniye içinde yeni atış pozisyonuna geçebiliyor.

Archer sistemlerinin teslimatı, İsveç’in Ukrayna’ya devam eden ve Rusya işgalinin başlangıcından bu yana toplamı yaklaşık 2 milyar doları bulan askeri yardımının bir parçası olarak teslim edildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com