Ukraynalı mülteciler için en iyi koşulları yaratan ülkeler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: Freepik

Geniş çaplı bir işgalin başlamasıyla birlikte birkaç milyon Ukraynalı evlerini terk etmek zorunda kaldı ve aslında yabancı ülkelerde mülteci haline geldi. Mülteci durumundaki Ukraynalılara en iyi koşulları sağlayan 7 ülke hangileridir?

Farklı ülkelerde yaşama deneyimini blogunda paylaşan Olga Reznikova Instagram hesabında Ukraynalılar için hangi ülkelerin en iyi koşullara sahip olduğunu anlattı. Neler dedi?

Büyük Britanya

Britanya’da Ukraynalılarla karşılaşmak alışılmadık bir durum değil. Ancak oraya gitmek Polonya’ya gitmek kadar kolay değil. Gerçek şu ki, Birleşik Krallık’ta yaşamak için Ukraynalıların kendilerini barındırmaya istekli bir İngiliz sponsor bulması gerekiyor. Ve böyle bir sponsorluğun her an sona erebileceğini ve o zaman konutu kendiniz kiralamanız gerekeceğini bilmelisiniz.

İngiltere ayrıca Ukraynalılara yetişkinler için 422 avro, çocuklar için ise 361 avro ödüyor.

Almanya

Almanya’da Ukraynalılar ücretsiz barınma ve gıdaya güvenebilirken, yaşa bağlı olarak yetişkin başına 502 avro ve çocuk başına 418-420 avro tutarında ödeme alabiliyor.

İsviçre

İsviçre’de Ukraynalılar 520 avro alıyor ve tıpkı Almanya’da olduğu gibi ücretsiz barınma ve yiyecek alma fırsatına sahipler.

Norveç

Norveç’te Ukrayna’dan gelen mülteciler yetişkin başına 650 avro ve çocuk başına 350 avro tutarında ödeme alabiliyor. Ayrıca bu ülkede özel dil kursları alırsanız 1.400 avro kazanabilirsiniz.

Norveçliler Ukraynalılara ücretsiz konut sağlıyor. Birisi Ukrayna’ya dönmek isterse, bu kişilere 1.500 avro ödenecek.

İrlanda

İrlanda’da Ukraynalılar ücretsiz konut ve 800 avro tutarındaki ödemelere güvenebilirler.

Fransa

Ancak Fransa’da ödemeler ailedeki kişi sayısına bağlı. Bu, çocuğu olan bir anne ise ayda 306 euro alacak, ancak 4 kişiden oluşan bir aile ayda 520 euro alıyor.

Fransa konut sağlamıyor ancak kirayı kısmen karşılıyor.

Danimarka

Danimarka’da Ukrayna’dan gelen mülteciler, anne ve çocuk olmaları koşuluyla 1.700 avro tutarında ödeme alabiliyor. Ve eğer bu bir yetişkinse, ödemeler 800 avro. Ancak bu tutardan gelir vergisi kesilir. Ancak Danimarka ücretsiz konut sağlıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com