ISW: Yardım gecikmeleri Ukrayna’nın artan Rus saldırılarına yanıt verme becerisini engelliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
UKRAYNALI SAVUNUCULAR, GENELKURMAY’IN AÇIKLAYICI FOTOĞRAFI

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’ndeki (ISW) analistler, ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı yardımdaki gecikmenin, Ukrayna ordusunun doğu Ukrayna’da artan Rus mekanize saldırılarına yanıt verme yeteneğini olumsuz etkilediğini söylüyor.

Raporda, ABD güvenlik yardımının sağlanmasındaki uzun gecikmelerin, Ukrayna askeri kuvvetlerinin doğu Ukrayna’da artan Rus mekanize saldırılarına yanıt verme yeteneği üzerinde özellikle olumsuz bir etkiye sahip olduğu belirtildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Albay General Aleksander Sirskiy, 6 Nisan’da Donetsk bölgesindeki Çasiv Yar’ın doğusunda ve Avdiivka’nın batısında özellikle zor bir durumun ortaya çıktığı konusunda uyardı: her ikisi de son zamanlarda yoğunlaşmanın olduğu bölgeler.

Sirskiy ayrıca Rus birliklerinin belirli yönlerde müfreze, bölük ve bazen de tabur piyade saldırıları düzenlediğini kaydetti.

ISW raporunda başlıklar:

  • Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın savaş alanında inisiyatif için mücadele edecek yeterli silaha sahip olmadığını söyledi.
  • Zelenskiy, Ukrayna kuvvetlerinin Ukrayna hava sahasını yoğunlaşan Rus saldırı harekâtından ve cephe hattı boyunca artan Rus havacılık operasyonlarından etkili bir şekilde koruması için Batı’nın ilave güvenlik yardımına ihtiyaç olduğunu vurguladı.
  • Kendisi, vaat edilen tüm F-16 savaş uçaklarının 2024 yılında Ukrayna’nın Batılı ortaklarından gelmesinin, Ukrayna’ya Rus uçaklarını tamamen yenmek ve Ukrayna’nın hava sahasında etkin bir şekilde çalışma yeteneğini geri kazandırmak için ihtiyaç duyduğu savaş uçaklarının yalnızca yüzde 10’unu sağlayacağı konusunda uyardı.
  • ABD güvenlik yardımında devam eden gecikmeler, Ukrayna kuvvetlerinin doğu Ukrayna’da artan Rus mekanize saldırılarına yanıt vermek için ihtiyaç duyduğu yetenekler üzerinde özellikle olumsuz bir etkiye sahip.
  • Kremlin, Rusya’nın Eylül 2023’te Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı kaybetmesini engelleyememesinin ardından, 5 Nisan’da Ermenilerin Batı ile temasları nedeniyle uzun süredir müttefiki olan Ermenistan’ı açıkça tehdit etti.
  • Rusya Dışişleri Bakanlığı da Finlandiya’yı tehdit etmeye devam ediyor ve Finlandiya’nın NATO’ya katıldığından beri “dış politika karar alma süreçlerinde bağımsızlığını kaybettiğini” iddia ediyor; bu, Kremlin’in düzenli olarak NATO’nun Ukrayna’yı kontrol ettiğini ve tehdit etmek için Ukrayna’yı kullandığını iddia etmek için yanlış bir iddia olarak kullandığı bir anlatıdır..
  • Çeçen Cumhuriyeti başkanı Ramazan Kadirov, 5 Nisan’da Ahmat ve Wagner komutanları arasındaki başarılı müzakerelerin ardından 3,000 eski Wagner askerinin Ahmat özel kuvvetler birliğine katılacağını duyurdu.
  • Rus birlikleri yakın zamanda Avdiivvka ve Donetsk yakınlarında doğrulanmış ilerlemeler kaydetti.
  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 Nisan’da Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını destekleme konusunda Rus toplumuna belirli tavizler sunan iki yasayı kabul etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com