Budanov: Rusya Federasyonu’nun doğuda yeni bir saldırısı bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu gerçekten büyük bir taarruzu gerçekleştiriyor mu? Budanov'un değerlendirmesi

Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kirill Budanov, Rusya Federasyonu’nun ilkbahar sonu veya yaz başında başlayabilecek yeni taarruzunun doğuda yoğunlaşacağını söyledi.

Alman televizyon kanalı ARD’ye verdiği röportajda Budanov, “Baharın sonunda – yazın başında, Rusya’nın özellikle Donbas bölgesindeki saldırı eylemlerinde bir artış bekliyoruz” dedi.

Ona göre işgalciler, Ukrayna svunma güçlerinin cephedeki çabalarını kitlesel saldırılarla dağıtmaya çalışacak ancak Ukrayna buna hazırlanıyor.

Cephedeki mevcut durum, GUR başkanı tarafından “oldukça zor ama kontrollü” olarak tanımlandı, çünkü düşman öngörülemeyen bir şey yapmıyor. Budanov’a göre düşman şimdi Çaşiv Yar’a ve Pokrovsk’a doğru ilerlemeye çalışıyor. Ancak Budanov’a göre Ukrayna asıl zorlukla Mayıs sonu – Haziran başında karşılaşacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Budanov, bu yıl Ukrayna’nın bir taarruz düzenlemesi ihtimaline ilişkin soruyu doğrudan yanıtlamadı, bu konunun Genelkurmay Başkanlığı’nın yetkisi dahilinde olduğunu öne sürdü, ancak bunu gözardı etmediğini kaydetti.

Budanov’a göre pek çok şey Çek Cumhuriyeti’nin Ukrayna için mühimmat satın alma girişimine bağlı; bu ihtiyaç şu anda özellikle şiddetli. “Ek topçu sistemine, ilave mühimmat miktarına” ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Alman Taurus uzun menzilli füzeleriyle ilgili olarak GUR başkanı, bu sistemlerin “kesinlikle hayatımızı kolaylaştıracağına” inandığını ifade etti.

Budanov, “Komuta merkezlerini vurmak ve bazı çok önemli hedefleri vurmak için bu mükemmel bir silahtır” diye ekledi.

Ayrıca Kerç köprüsünün Ukrayna ordusunun hedefi olmayı sürdürdüğünü de doğruladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com