Zelenskiy: Ukrayna, Rusya’nın Harkov’a yönelik terörüne yanıt vermeye hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy dondurulan varlıkların Ukrayna'ya devredilmesi çağrısında bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı devletin askeri ve güvenlik liderleriyle toplantılar yaptı. Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın Rus işgalcilerin Harkov’a karşı uyguladığı teröre karşı somut bir yanıt hazırladığını belirtti.

Zelenskiy, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Aleksander Sirskiy ile temas halinde olduğunu kaydederek “Cephedeki durumu ayrıntılı olarak tartıştık ve sonraki eylemlerimizi planladık” diye vurguladı.

Ayrıca Savunma Bakanı Rüstem Umerov‘un da mühimmatla ilgili durumu bildirdiğini belirterek “Her savaş tugayının devleti savunmak için gerekli her şeye sahip olmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

SBU başkanı Vasiliy Malyuk, Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi başkanı Kirill Budanov ve İçişleri Bakanı Igor Klimenko ile Harkov ve doğu bölgelerine yönelik düşman saldırılarıyla ilgili ayrı bir görüşme de gerçekleşti.

Zelenskiy, “Rusya terörüne bir dakika bile ara vermiyor. Halkımıza güvenilir koruma sağlamak için çalışıyoruz. Düşmana yönelik çok spesifik ve adil bir yanıt hazırlıyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com