İngiltere, müttefiklerini Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeye çağırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, bu akşam yapacağı konuşmada Batı’yı Ukrayna’ya savaş uçağı sağlamaya çağıracak. İngiltere ve diğer Batılı devletler, uzun vadeli askeri desteğin bir parçası olarak Ukrayna’ya askeri uçak sağlamalıdır.

BBC’de yayınlanan habere göre bu çağrı Dışişleri Bakanı Liz Truss tarafından Perşembe günü yapılacak önemli bir dış politika konuşmasında yapılacak.

Konuşmanın metni önceki gün ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Konuşmasında Ukrayna silahlı kuvvetlerinin desteğinin iki katına çıkarılması çağrısında bulunacak olan Truss “Kaygılı olamayız – Ukrayna’nın kaderi dengede kalmalıdır” dedi.

Arestoviç: Ukrayna’da savaş yılsonuna kadar sürebilir

İngiliz Dışişleri Bakanı. “Açık konuşalım: Putin başarılı olursa, Avrupa’da sayısız ıstırap ve tüm dünya için korkunç sonuçlar olacak. Bir daha asla güvende hissetmeyeceğiz. Bu yüzden uzun vade için hazırlıklı olmalıyız ve Ukrayna’ya desteğimizi ikiye katlamalıyız. Ağır silahlar, tanklar, uçaklar: stoklarımızı dibine kadar kullanıp, üretimi artırıyoruz. Bunların hepsini yapmak zorundayız” dedi

Truss, “Barış ve refahı garanti etmek için tasarlanan küresel güvenlik mimarisinin Ukrayna’yı başarısızlığa uğrattığını” ve şimdi “yeni bir yaklaşım” gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın kendisine sağlanan silahları Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere karşı kullanmasının İngiltere’yi ilgilendirmediğini söyledi.

Silahlı Kuvvetler Sekreteri James Hippie daha önce Ukrayna’nın lojistiği bozmak için düşman hatlarının derinlerindeki hedeflere saldırmasının “tamamen meşru” olduğunu söylemişti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com