Polonya, Ukraynalı mültecilere yardım ödeme süresini 2 ay daha uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Polonya, Ukraynalı mültecilere yardım ödeme süresini 2 ay daha uzattı

Polonya ulusal meclisi Seimas, Özel Yardım Yasasında, Ukrayna’dan gelen mültecilere barınma ve yiyecek sağlamak için yardımların ödenme süresini 60 gün daha uzatacak bir değişikliği kabul etti.

Değişiklik ayrıca yerel yönetimlerin yardım taleplerini bu amaç için oluşturulan bir veritabanına göre kontrol etmesine izin verecek.

429 milletvekili tasarıya “lehte” oy verdi, aşırı sağ “Konfederasyon”dan 10 milletvekili aleyhte oy kullandı.

Ukrayna vatandaşlarına yardım yasasında yapılan değişiklik, Ukrayna’dan gelen mülteciler için konaklama ve yiyecek ödeneğinin 120 güne kadar ödenmesini sağlıyor.

Çoğu kadın 77 bin Ukraynalı mülteci Polonya’da iş buldu

Bu, mevcut kurallardan 60 gün daha fazladır. Bu ödeneğin miktarı kişi başına günlük 40 zloti (yaklaşık 9 dolar veya 300 UAH).

Mevzuat değişiklikleri de bu ödemeler üzerinde kontrol imkanı sağlamaktadır. Hükümet, yerel yönetimlerin bu bilgileri alabilecekleri yardım başvurularından oluşan bir veritabanı tutacaktır.

Değişikliğin yürürlüğe girmesi için yasa değişikliklerinin Senato tarafından onaylanması ve Başkan Andrzej Duda tarafından imzalanması gerekiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com