Yuşçenko: Rus yarı imparatorluğunun varlığının son aylarına tanık oluyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Facebook’ta Viktor Yuşçenko

Ukrayna’nın üçüncü cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı kazandığı zaferin kendisi için ne anlama geldiğini ve şu anda saldırgan ülkede neler olduğunu anlattı. AB ve NATO’ya katılım da dahil olmak üzere, Ukrayna’nın zaferinin gerçekçi bir tablosu için birkaç seçenek olduğunu belirtti.

Yegor Gordeev ile yaptığı röportajda konuşan Yuşçenko “Bunun için Sibirya’ya sürgün edilmek istemiyorum… Ama açıkçası geçen yıl 24 Şubat’ın konturlarını nihai görev olarak görmüyorum, egemenlik sınırlarını bir oldu bitti olarak görmüyorum. Ukrayna hedefi açısından bu anlaşılabilir bir akıl: başka hiçbir şey değişmezse ve kahramanlarımız Mihaylovski çiftliğine ulaşırsa, buna bir son veririz ve dünya artık değişmez, o zaman şu soru ortaya çıkar: sırada ne var? Sonraki dizinin başlaması için iki veya üç yıl bekleyecek misiniz?” diye sordu.

Ona göre, Ukrayna’nın zaferinin gerçekçi bir resmi için birkaç seçenek var. AB ve NATO içinde bir ülke olması.

Ukrayna’nın üçüncü cumhurbaşkanı, “Ancak bu, yıldırım hızında olmadığına göre, böyle bir hareketi sağlayan mekanizmalardan elbette bahsetmemiz gerekiyor.” dedi.

Rusya Federasyonu içindeki beş yerli halkın kendi devletlerini ve ulusal egemenliklerini ilan ettiğini hatırlatarak, Rusya’yı bir yarı imparatorluk olarak nitelendiren Yuşçenko “Son aylarda ve muhtemelen yıllarda Rusya denilen bu yarı imparatorluğun, bu şeytanın varlığını gözlemliyor olmamız çok sempatik. Bugün, beş yerli halk şimdiden kendi devletlerini, kendi ulusal egemenliklerini ilan ediyorlar. Tüm bunların her geçen gün daha dinamik bir şekilde gelişeceğini ve ardından iptal edilebilecek bir zafer olacağını düşünüyorum” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com