Kiev’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreni

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bugün Kiev’de yaşayan vatandaşlarımız ve Ukraynalı soydaş dostlarımızın katılımıyla Hrişko Botanik Parkı’nda düzenlenen gül bahçesinde bir anma töreni düzenlendi.

Tören, Kiev’in meşhur Hrişko Botanik Parkı içerisinde yer alan bir bölümde TİKA tarafından şehitlerimizin hatırasını ebedileştirmek için kurduğu özel bölümde hazırlanan bir gül bahçesinde gerçekleşti.

Şehitlerin anısına saygı duruşu ve istiklâl marşı söylenmesinin ardından, Kiev’de görevine yeni başlayan Din Hizmetleri Müşaviri Ali Çimen tarafından şehitler için dua edildi. Ardından Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir konuşma yaptı.

Tören alanına gelenlerden isteyenler açılan özel deftere 15 Temmuz’la ilgili duygu ve düşüncelerini de yansıttı. Bahçede ayrıca 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflardan oluşan bir de sergi düzenlendi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com