Danilov, Ukrayna ordusunun karşı taarruzu hakkında önemli bir uyarıda bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, karşı saldırı hakkında kamuoyuna yapılan açıklamaların bilgi savaşının bir parçası olabileceğini ve bu saldırının ne zaman başlayacağının tüm dünyada sadece 3-5 kişi tarafından bilindiğini söyledi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) Sekreteri Aleksey Danilov tarafından Radio Svoboda ile yaptığı röportajda “Bugün ülke topraklarında belirli eylemlerin nerede, ne zaman ve nasıl başlayacağına dair bilgisi olan çok sınırlı sayıda insan var. En fazla 3-5 kişi.” dedi.

Danilov, insanların Ukrayna’nın karşı saldırısı hakkında “bazı açıklamalarda” bulunduklarında, bu bilginin “hiç doğru olmayabileceği” konusunda uyardı.

NSDC sekreteri, “Başladığında, tüm bunları göreceksiniz. Siz ve ben beklediğimiz şeyin başladığını anlayacağız. Nerede, ne zaman, nasıl: bu sorular bugün için tamamen kapandı.” dedi.

Ukrayna karşı saldırısı hakkında bilinenler

Mart ayının sonunda Savunma Bakanı Aleksey Reznikov , Ukrayna ordusunun Nisan-Mayıs aylarında geniş çaplı bir karşı saldırı başlatacağını açıkça duyurdu. Yani, hava koşulları izin verir vermez.

Bu açıklama ile herhangi bir sırrı ifşa etmediğini belirtmek gerekir. Hem Rus tarafı, hem Ukraynalı analistler hem de Batılı uzmanlar aşağı yukarı aynı şeyi söylüyor. Örneğin, Aleksey Arestoviç bir ay önce bile, bahar yağışlarının sona ermesinden sonra Ukrayna saldırısının başlayacağını tahmin etti.

Askeri uzman Roman Svitan, karşı saldırının başlamasından hemen önce Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rus ordusunun arkasını aktif olarak ateşe tutacağına inanıyor. Bu kitlesel saldırıları takip eden günlerde saldırının başlayacağı netlik kazanacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com