Apple, iPhone’a dijital miras özelliği ekledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uzun bir beta testinden sonra Apple, 13 Aralık’ta iPhone için birçok yeni özellik ve düzeltme içeren iOS 15.2’yi piyasaya sürdü.

Apple, iPhone'a dijital miras özelliği ekledi

Apple, iOS 15.2 işletim sistemine “dijital miras” (Dijital Legacy) işlevini tanımladı ve iPhone sahibinin ölümü durumunda kişisel verilerine ve iCloud hesabına erişim sahip olacağı bir kişiyi belirlemesine izin verdiği belirtildi.

İşletim sistemindeki bir diğer önemli yenilik ise Uygulama Gizlilik Raporu. Kullanıcıdan, belirli bir uygulamanın (üçüncü parti uygulamalar) geçen hafta içinde akıllı telefon işlevlerine (coğrafi konum, kamera, mikrofon, medya kitaplığı, telefon rehberi) ne sıklıkla eriştiğine ilişkin verileri kontrol etmesini ve ayrıca ağ etkinliğine ilişkin verileri görmesini sağlamaktadır.

Odessa’ya girişte 900 dolar rüşvet teklif eden Türk vatandaşı deport edildi

Çocukların telefonlarında iMessage çıplak fotoğraflarını bulanıklaştıran bir güvenlik ayarı da eklendi. (şimdilik bu özellik yalnızca ABD’de kullanılabilir).

Ayrıca iPhone’da hangi parçaların değiştirildiğini ve orijinal Apple parçalarının kullanılıp kullanılmadığını gösteren bir fonksiyon eklendi. İşlev, “Ayarlar” bölümünde mevcuttur.

Daha fazla detaya şuradan ulaşabilirsiniz

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com