Groisman: Ukrayna’nın bütünlüğü konusunda referandum olamaz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Strateji Partisi lideri ve Ukrayna eski Başbakanı Vladimir Groisman, Ukrayna’nın bütünlüğünü etkileyen hiçbir referandumun ve Rusya ile gerçek sonucu kimsenin bilemeyeceği ikili müzakerelerin olamayacağını söyledi.

Foto: Video ekran resmi

Groisman, Segodnya kanalında yayınlanan bir programda “Toprak bütünlüğü konusunda a priori bir referandum olamaz. Biz üniter bir ülkeyiz ve bütünlüğümüzü savunmak zorundayız.” dedi.

Günümüzde dünyanın ülkeler arasında değil, dünya anlayışları arasında demokratik ve otoriter bir mücadele ile karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle demokratik dünyanın konsolidasyonun önemine dikkat çeken Gorisman “Putin neyden korkuyor? Demokrasi, adil seçimler, hukukun üstünlüğü. İnsanların dışarı çıkıp düşüncelerini açıklamalarından korkuyor. Bunu bastıracak. Ve Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne bu şekilde entegre olacağından korkuyor. Anayasamız tarafından öngörülmüştür. Ve bu, Avrupa demokratik dünyasının yasal bir parçası olduğumuz anlamına gelir. Onun görüşüne göre bu bir tehdittir.” diye vurguladı.

Zelenskiy başkanlık reytinginde liderliğini sürdürüyor, Poroşenko farkı kapatıyor

Aynı zamanda, demokratik dünyanın lideri olarak ABD’nin net bir politikası olduğunu ve net açıklamalar yaptığını kaydederek “Ukrayna ve Rusya liderlerinin bir araya gelmesi durumunda ne olacak, güvenliğimizin sonuçları ne olacak?” diye sordu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com