Ekonomi Bakanı anlattı: Ukrayna’da yağ, yumurta ve şeker fiyatları neden arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko Ukrayna’da gıda fiyatlarının hükümet politikaları sebebiyle değil, dünya fiyatlarındaki yükselme sebebiyle arttığını söyledi.

gıda fiyat artışları

Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko‘nun “ICTV’de İfade Özgürlüğü” programının yayınında Ukrayna’da yağ, yumurta ve şeker gibi temel gıdalardaki artışa dönük olarak sorulan soruya verdiği cevapta bunun Ukrayna hükümetinin faaliyetleriyle ilgili olmadığını söyledi.

Sviridenko, “Bu, Ukrayna hükümetinin faaliyetlerinin sonucu değil, COVID’in sonuçlarıyla mücadele eden gelişmiş ülkelerin faaliyetlerinin sonucudur.” diyerek “Ülke ekonomisinin açık olmasından hareketle bu enflasyonu ithal ettik… Dünya fiyatları yükseliyor ve Ukrayna, açık ekonomiye sahip bir ülke olduğu için bu ürünleri ihraç ediyoruz, yani bu büyüme oluyor.” dedi.

Ukrayna’nın narenciye ithalatı beş yılda iki katına çıktı. Türkiye lider.

Küresel piyasalarda fiyatların yükseldiğini de sözlerine ekleyen Sviridenko “Dünya piyasalarındaki fiyatları etkileyemeyiz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com