Zelenskiy: Rusya hazırlanıyor ve her an büyük bir saldırı gerçekleştirebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Rusya hazırlanıyor ve her an büyük bir saldırı gerçekleştirebilir

Zelenskiy, bir süredir büyük füze saldırılarının olmamasının, bunun bir hazırlık süreci manasına gelebileceğini ve Rus ordusunun her an saldırabileceğinin düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Elektrik kesintilerinin işgalcilerin son umudu olduğunu ve Rusya’nın terör taktiklerinden vazgeçmediğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yayınladığı video mesajında “Bu, teröristlerin son umududur…” diyerek Ukraynalıları hava alarmlarında güvenli yerlere gitmeye çağırdı.

Zelenskiy, “Füzeleri olduğu sürece – ve Rusya’da hala var – lütfen Ukrayna askeri komutanlığından, Hava Kuvvetlerimizden ve hava alarmlarından gelen tüm uyarıları ciddiye alın. Her düzeyde düşmanca niyetlere hazır olmalıyız.” dedi.

Bu kışı atlatmak için gereken her şeyin yapılacağını da vurguladı.

Ukrayna’ya büyük saldırı

Bildiğiniz gibi son zamanlarda Rus ordusu sistematik olarak Ukrayna’nın kritik altyapısını vuruyor. Son aylarda sekiz füze saldırısı dalgası gerçekleştirildi.

Ukrayna’daki bombardıman sonucunda tüm termik ve hidroelektrik santraller ile yüksek gerilim şebeke tesislerinin %40’ı hasar gördü.

Ukrayna istihbaratı, işgalcilerin Ukrayna’ya beş adede kadar büyük füze saldırısı dalgası daha başlatabileceğine inanıyor.

Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya Federasyonu’nun füze kullanımında kendi savunması için gerekli olan rezervi şimdiden aştığını bildirdi.

Kremlin’de Ukrayna’nın yoğun bombardımanı, “yetkililerin sorunu çözme konusundaki isteksizliği” ile açıklandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com