Stepanov: Lviv, “kırmızı” bölgeye doğru yaklaşıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı, Lviv bölgesinin çok yakında kırmızı karantina bölgesine dahil olabileceğini; bölge yönetiminin buna engel olmak için COVID-19’un yayılmasını kontrol altına almak konusunda uygun yeteneklere sahip olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Makim Stepanov, koronavirüs ile epidemiyolojik durumda keskin bir bozulma nedeniyle Lviv bölgesinin yakında “kırmızı” karantina bölgesine düşebileceğini, ancak bundan kaçınma şansı olduğunu söyledi.

Bakana göre, COVID yataklarının yarısından fazlası bölgede halihazırda işgal edilmiş durumda ve bunların % 43’ü oksijen desteği almaktadır.

Stepanov “Durum endişe verici, hasta sayısı artıyor, sonuç olarak hastaneye kaldırılanların sayısı artıyor…. Yani bugün bölge, epidemik tehlikenin kırmızı seviyesine doğru ilerliyor,” dedi.

Aynı zamanda, karantinayı sıkılaştırmaktan kaçınmak için hala bir fırsat olduğunu vurgulayan bakan “Yerel yönetimler, COVID-19’un gelişimini kısıtlayacak ve aynı zamanda kırmızı seviyeye geçişi önleyebilecek belirli kısıtlayıcı tedbirler almak için uygun fırsatlara sahiptir. Bana öyle geliyor ki bu doğru yol.” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Son verilere göre Lviv bölgesinde 85,038 koronavirüs enfeksiyonu vakası kaydedildi, bunların 72,400’ü iyileşme ve 2,363’ü ölümle sonuçlandı.

Bugün Ukrayna’da Ivano-Frankivsk, Çernvtsi, Transkarpatya ve Jitomir bölgeleri “kırmızı” karantina bölgesi olarak tanımlanmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com