Ruslar, taktik değişikliğine rağmen doğudaki Ukrayna savunmasını yarıp geçemiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus ordusunun yaptığı taktik değişiklikler, Ukraynalı askerlerin işlerini zorlaştırmasına rağmen yine de doğudaki silahlı kuvvetleri yarıp geçemiyorlar. Bununla birlikte mühimmat stokları da eriyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Kuvvetler Grubu sözcüsü Albay Sergey Çerevatiy teleton yayınında yaptığı açıklamada işgalcilerin ayrı ayrı saldıran alt gruplara ayrılırken, diğerlerinin bu sırada ateşle siper aldıklarını belirtti.

Çerevatiy’ye göre, büyük olasılıkla Ukrayna ordusunun Rusları taktiklerini değiştirmeye zorladığını, Ukraynalıların Kiev yakınlarındaki çatışmalardan beri küçük grupların taktiklerini kullandıklarına dikkat çekti.

Şu anda, “Wagner” deneyimine sahip paralı askerlerin, yeni gelen askerlere savaş taktiklerinin temel unsurlarını, araziyi ve hava durumunu nasıl kullanacaklarını öğrettiklerini belirten Çerevatiy “Bu, işimizi biraz zorlaştırıyor, ancak olayların gidişatını değiştirebilecek taktiklere tamamen geçtiklerini söyleyemem. Taktiklerdeki değişikliğe rağmen, en önemli şeyi, sistematik olarak savunmamızı kırmayı başaramadılar.” dedi.

Albaya göre, doğu cephesindeki en sıcak nokta, düşman saldırılarının ve Ukrayna savunmasını kırma girişimlerinin en yoğun şekilde kaydedildiği Bakhmut.

Aynı zamanda bölgedeki Rus ordusunun uzak bölgelerden getirmek zorunda kaldığı 122 ve 152 mm mühimmat stokunun tükendiğini kaydeden Çerevatiy “Mühimmat konusunda düşmanın avantajı önemli ölçüde azaldı. Topçularımızın isabetliliğini hesaba katarsak, o zaman eşit bir yerdeyiz. Çünkü yüksek hassasiyetli sistemlerimiz her gün Rus saha depolarını, kışlalarını ve silahlarını imha ediyor. Topçularımız daha yetenekli ve daha yeni ekipmanların alınmasıyla daha etkili hale geldiler” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com