Polonya’da 21 binden fazla Ukraynalı şirket faaliyet gösteriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Savaş sonrası Polonya'ya geçen Ukraynalıların üçte biri ülkede kalmayı planlıyor

Polonya’da faaliyet gösteren 93 bin yabancı sermayeli şirketin 21 den fazlası Ukrayna sermayesi ile kuruldu. Vereşçuk, Ukrayna yatırım hacminin diğer ülkelere kıyasla “gerçekten etkileyici” olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı – İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Bütünleşme Bakanı Irina Vereşçuk Lublin’de düzenlenen uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada, “Yaklaşık % 23’ü Ukrayna sermayesi payına sahip işletmelerdir. Diğer ülkelere kıyasla yatırımlarımızın hacmi gerçekten etkileyici” dedi.

Avrupa Birliği ile Haziran 2023’e kadar geçerli olan geçici ticaret liberalizasyonu rejiminin etkinliğini kanıtladığını ve bu nedenle uzatma müzakerelerinin devam ettiğini belirten Vereşçuk, Ukrayna ve Polonya hükümetlerinin, Ukrayna’nın Polonya’daki iş koşullarını yasama düzeyinde düzenlemeye izin verecek araçlar bulmasını umduğunu ifade etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com