Avrupa Konseyi, 2023 için Ukrayna’ya 18 milyar avroluk yardımı onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

AB Konseyi, Ukrayna’ya 2023 yılında verilecek 18 milyar avro tutarında bir yardım paketini onayladı. Verilecek krediler 10 yıl ödemesiz olup, Avrupa ülkeleri faiz maliyetlerinin çoğunu karşılayacak.

Avrupa Birliği’nin en yüksek siyasi organının basın servisi tarafındanKonsey, AB’nin 2023 yılında Ukrayna’ya 18 milyar avro tutarında mali yardım sağlamasına izin verecek bir yasama paketi paketi üzerinde anlaşmaya vardı. Teklif bugün Konsey tarafından yazılı olarak kabul edildi ve önümüzdeki hafta kabulü için Avrupa Parlamentosu’na sunulacak.” denildi.

Çek Cumhuriyeti Maliye Bakanı Zbynek Stanyura‘nın da belirttiği gibi, Ukrayna önümüzdeki yıl boyunca AB’den düzenli mali yardıma güvenebilir.

Yardım paketi kapsamında verilen krediler 10 yıl ödemesiz olacak. Avrupa ülkeleri, faiz maliyetlerinin büyük bölümünü dış gelirler pahasına karşılayacaktır. Bu borçlanma için garantiler AB bütçesinden veya üye ülkelerden sağlanacaktır.

Hatırlatalım ki 24 Kasım’da Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’ya 18 milyar avro sağlanmasına yönelik teklifini onayladı. 6 Aralık’ta AB Konseyi’nin kararı onaylaması gerekiyordu ancak Macaristan, Ukrayna’nın onay sürecini engellemişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com