Erdoğan, Putin ve Zelenskiy ile ayrı ayrı görüştü: Gündemleri savaş ve tahıl anlaşması

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Dünya, Türkiye'nin barış girişimlerini desteklemelidir

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmede, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ele alındı, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil bölgesel konular değerlendirildi.

Açıklamada, “Enerji, Türk-Rus ilişkileri, tahıl koridoru ve terörle mücadele dahil olmak üzere bölgesel konular ele alındı.” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, ortak gayretlerle şimdiye kadar 13 milyon tonun üzerinde tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temin ettiklerini; tahıl koridoru kapsamında farklı gıda ürünlerinin ve tedrici surette başka emtianın da ihracına yönelik çalışmalara başlayabileceklerini ifade etti.

Erdoğan, Putin ile görüştükten sonra Zelenskiy ile görüştü

Ukrayna lideri Twitter’da bu görüşmeyi şöyle duyurdu: “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diyaloğu sürdürdük. Ukraynalı çocuklara barınak ve şehirlerimiz için yüzlerce jeneratör için teşekkür ettim. Türkiye’nin Ukrayna tahıl girişimine desteğe dikkat çekerek, daha fazla çalışma ve olası genişleme hakkında görüştük.” şeklinde ifade etti.

Hatırlanacağı üzere Erdoğan daha önce Rusya Federasyonu’nun ele geçirdiği toprakların Ukrayna’ya geri verilmesinin savaşın sona ermesi için ayrı bir önem taşıdığını belirtmişti. Türkiye hem Rus tarafıyla hem de Ukrayna tarafıyla müzakere ediyor, bir sonuca varmak ve Zelenskiy ile Putin arasında görüşme organize etmek istiyor.

Aynı zamanda Erdoğan, Putin’in Türkiye’den Avrupa’ya yakıt nakletmek için yeni bir gaz merkezi önerisini desteklemektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com