TİKA’dan Kiev’deki çocuk hastanesine donanım desteği

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan bir çocuk hastanesinin fiziki şartları iyileştirilerek donanım desteği sağlandı.

TİKA, Kiev’de bulunan 8 Numaralı Çocuk Klinik Hastanesi bünyesindeki 2 numaralı çocuk iç hastalıkları bölümünde bakım ve onarım çalışması yaparak gerekli olan donanım desteğini sağladı.

1910 yılında kurulan hastanenin fiziki altyapısının güçlendirilerek hizmetlerinin daha sağlıklı koşullarda sürdürülebilmesi amaçlandı.

Tadilat ve donanım çalışmaları tamamlanan bölümün açılışına; Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Neonila Mahrovska, TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer ve hastane personeli katıldı.

Az gelirli ailelerin çocuklarına ve yetim çocuklara sağlık hizmeti sunan hastanede, yılda yaklaşık 3 bin 200 çocuk tedavi oluyor.

T.C. Kiev Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama ise şöyle:

TİKA sayesinde Kiev 8 Numaralı Çocuk Hastanesi’nin altyapısı daha güçlü, Kırım Tatarlarının ev ve işyerleri aydınlık!

Çocuk Hastanesinin İç Hastalıkları Bölümündeki tadilat ihtiyaçları karşılandı, tıbbi cihaz, beyaz eşya ve mobilya desteği sağlandı.

Yine bu hafta içinde, Kırım Tatar Yardım Vakfı’na ihtiyaç sahibi aileler ve işletmeler için 80 jeneratör teslim ettik. denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com