Pentagon, Ukrayna’ya 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya HIMARS için mühimmat ve hava savunma teçhizatı içeren 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı.

Savunma Bakanlığı açıklamasına göre yeni askeri yardım paketi şunları içeriyor:

  • yüksek hareket kabiliyetine sahip füze ve topçu sistemleri (HIMARS) için ek mühimmat;
  • 80 bin 155 mm top mermisi;
  • insansız uçak sistemlerine karşı koymak için ekipman;
  • uçaksavar savunma araçları;
  • yüksek hareket kabiliyetine sahip çok amaçlı tekerlekli araçlar (HMMWV), ambulanslar ve tıbbi ekipman;
  • yaklaşık 150 jeneratör;
  • saha ekipmanı.

Bildiride , “Bu güvenlik yardımı paketi, Ukrayna’nın savaş alanında etkili bir şekilde korunmak için kullandığı kritik teçhizata ek olarak, Ukrayna’ya hava savunmasını güçlendirmek için yeni fırsatlar sağlayacaktır. “ denildi.

Ukrayna’ya yapılan bu askeri yardım paketi, ABD başkanının Kongre’den ek onay almadan silah gönderme hakkına sahip olduğu Başkanlık Çekme Yetkisi planı çerçevesinde tahsis edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, yeni güvenlik yardımı paketi için ABD Başkanı Joe Biden‘e teşekkür ederek “Bir sonraki güvenlik yardımı paketi ve Rus saldırılarına karşı mücadelemizde Ukrayna’nın sürekli liderlik desteği için Başkan Biden’e teşekkür ederim. Hiçbir füze terörü özgürlük mücadelemizi durduramaz! Bu mücadelede Birleşik Devletler halkınınbizim tarafımızda durması önemlidir.” dedi.

Kasım ayında üst düzey bir Pentagon yetkilisi, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik artan füze saldırılarının kısmen Kiev’in hava savunma rezervlerini tüketmeyi ve ülke semalarında hakimiyet sağlamayı amaçladığını söyledi. Bu saldırılara karşı koymak için ABD, Ukrayna’ya birkaç haftadır faaliyette olan gelişmiş NASAMS uçaksavar sistemlerini gönderdi.

Pentagon, yakın zamanda sağlanan ABD NASAMS hava savunma sistemlerinin Ukrayna’nın Rus füzelerini önlemede şimdiye kadar %100 başarılı olduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com