Hava Kuvvetleri, Rusların Ukrayna’ya yönelik saldırılar arasındaki süreyi neden kısalttığını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Video ekran görüntüsü

Rus işgalciler, Ukrayna hava savunma sistemindeki zayıf noktaları bulmaya çalışırken Ukrayna’ya yönelik saldırılar arasındaki süreyi kısalttı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri sözcüsü Ilya YevlaşBombardıman sürekli oluyor. Düşman son dönemde dikkatini yoğunlaştırdı ve altyapı tesislerimize oldukça güçlü bir şekilde saldırmaya çalışıyor. Bunun çeşitli nedenleri var. Ayrıca düşman sürekli taktik değiştiriyor, hava savunma sistemimizdeki zayıf boşlukları bulmaya çalışıyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Düşmanın gelecekte Ukrayna’ya saldırmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Yevlaş, “Asıl amacı ülke içindeki durumu istikrarsızlaştırmak, Ukrayna’yı standart dışı eylemlere zorlamak. Elbette düşmanın füzelerini ve diğer araçlarını izlemeye, tespit etmeye ve onlara ateşle zarar vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Odessa’nın bombardımanı

25 Mart Pazartesi günü öğleden sonra Rusya Federasyonu bir kez daha Odessa şehrine füze saldırısı başlattı. İlk başta 3 kadının yaralandığı öğrenildi, ardından yaralı sayısı 4’e çıktı. Sivil altyapıda da hasar olduğu, iki binanın yıkıldığı, çevredeki evlerin camlarının kırıldığı bildirildi.

Güney Operayon Kuvvetleri sözcüsü Natalya Gumenyuk, düşmanın Odessa’ya saldırırken çift vuruş taktiği kullandığını kaydetti.

Kiev’e roketli saldırı

25 Mart sabahı saat 10.30 civarında, Kiev ve bölge de dahil olmak üzere Ukrayna’nın bazı bölgelerinde hava alarmı duyuruldu. Hava Kuvvetleri balistik tehdit konusunda uyardı. Kiev’de patlamalar duyuldu.

Başkentin çeşitli bölgelerine füze parçaları düştü. Özellikle Peçersk bölgesindeki yüksek katlı bir bina, roket saldırısı sonucu hasar gördü.

Rusya Federasyonu’nun geçici olarak işgal ettiği Kırım topraklarından fırlattığı iki balistik füzeyle Kiev’i vurduğunu da ekleyelim. Vurmayı başardılar. Rusya Federasyonu’nun bu saldırısı son beş gün içinde başkentte gerçekleşen üçüncü saldırı oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com