Ukrayna, Danimarka ile savunma alımlarında işbirliği anlaşması imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Ukrayna Savunma Bakanlığı

Ukrayna Devlet Teşebbüsü (SE) Savunma Tedarik Ajansı ile Danimarka Savunma Tedarik ve Lojistik Örgütü (DALO), savunma tedarikinde mutabakat ve işbirliğine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre taraflar, mutabakat çerçevesinde dış pazarlarda silah tedariki alanında deneyim alışverişinde bulunma ve işbirliği yapma konusunda mutabakata vardı.

Savunma Tedarik Ajansı müdürü Marina Bezrukova‘ya göre, uluslararası ortaklarla işbirliği içinde modern silahların satın alınması Devlet Teşebbüsünün kilit odak noktalarından biri.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bezrukova “Danimarka Savunma Bakanlığı Tedarik ve Lojistik Organizasyonu ile işbirliğinin güçlendirilmesinin, yeni sözleşmelerin imzalanmasına ve Silahlı Kuvvetlerimizin modernizasyonuna katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

Buna karşılık Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Dmitriy Klimenkov, Danimarka’daki ortaklara Ukrayna’ya verdikleri sürdürülebilir destekten dolayı teşekkür ederek “Bu etkinlik, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine modern silah ve askeri teçhizat tedariki konusunda işbirliğimizi derinleştirme yolunda önemli bir adımdır” diye vurguladı.

Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev’de Danimarka Başbakan Yardımcısı – Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ile bir toplantı düzenledi ve burada Ukrayna hava savunmasının güçlendirilmesi ihtiyacını ve ortak silah üretimi umutlarını konuşmuştu.

Danimarka, Ukrayna ile G7 dışında 10 yıllık güvenlik işbirliği anlaşması imzalayan ilk ülke.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com