Sosyal Politika Bakanlığı Ukrayna’da evlat edinme istatistiklerini yayınladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyal Politika Bakanlığı raporlarına göre, geçtiğimiz 10 yıl içinde Ukrayna’da 17,659’u Ukrayna vatandaşı, 6,155’i yabancı olmak üzere toplam 23,814 yetim ve ebeveyn bakımından yoksun çocuk evlat edinildi.

evlat edinme

Sosyal Politika Bakanlığı basın servisi evlat edinme sırasında bulunan ailelerle ilgili olarak “Evlat edinme, ailesini kaybetmiş bir çocuk için bir öncelik ve korumadır. Bugün Ukrayna’da, yetim bir çocuğu veya ebeveyn bakımından yoksun bir çocuğu kendi çocukları olarak ailelerine götürmek isteyen 1,100 aile ve bekar vatandaş var.” diye bir açıklama yaptı.

Koronavirüs hastalığının yayılmasına bağlı olarak karantina kısıtlamalarının evlat edinme sürecini yavaşlattığı ancak durdurmadığını beliren Bakanlık “Bu yılın 8 ayı boyunca, Ukrayna’da 694 yetim ve ebeveyn bakımından yoksun çocuk evlat edinildi. Bunlardan 558’i Ukrayna vatandaşları 136’sı yabancılar trafından evlat edinildi. Ulusal evlat edinme önceliği korundu, çünkü Ukraynalılar yabancılardan 4 kat daha fazla çocuğu evlat edindiler.” şeklinde not düştü.

Aynı zamanda bakanlığa göre, ezici çoğunluğu erkek ve kız kardeşleri ile birlikte, farklı yaşlardan 17 binden fazla erkek ve kız çocuk evlat edinilmek üzere kayıt altına alındı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com