Harkov’da tüm termik santral ve trafo merkezleri yıkıldı: kesinti programları hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Associated Press

Harkov’da Rusya Federasyonu’nun füze saldırısı sonucu tüm trafo merkezleri ve termik santraller tahrip edildi, şehrin elektrik kesintisi programları ayarlanıyor ve hazır olduğunda kamuoyuna açıklanacak.

Harkov Belediye Başkanı Igor Terekhov’a göre, düşmanın füze saldırısı sonucu enerji altyapısına verilen zarar çok ciddi olduğundan, Harkov’daki elektrik arzının tamamen yeniden sağlanacağına dair tahminlerde bulunmak hâlâ imkansız.

Igor Terekhov, “Enerji şirketleri şehrin tamamına istikrarlı bir elektrik tedariki sağlayamıyor. Çok ciddi yıkımlar; trafo merkezleri ve termik santral tesisleri yıkıldı. Ancak tüm şehre mümkün olan en kısa sürede elektrik sağlamak için hükümetle birlikte çalışacağız” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Harkov belediye başkanın açıklamasına göre konutların yaklaşık %60’ında ısıtma mevcut ve yalnızca %40’ında elektrik var.

Bugün Harkov’da 1 milyon 300 bin kişi yaşamaktadır.

Belediye başkanı, elektrik kesintisi sebebiyle şehirden bir tahliye olmadığını da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com