Ukrayna, Rus Karadeniz Filosunun iki gemisini daha batırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: wikipedia.org

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, işgal altındaki Sivastopol’a yapılan gece füze saldırısının sonuçları hakkında açıklama yaptı. İki Rus çıkarma gemisi daha batırılırken, iletişim merkezi binaları da kullanılamaz hale getirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, geçici olarak işgal edilen Sevastopol’a gece düzenlenen füze saldırısı sonucu Rusya’nın Karadeniz Filosunda ciddi hasar oluştuğunu bildirerek “Ukrayna Savunma Kuvvetleri, büyük çıkarma gemileri Yamal ve Azov’un yanı sıra geçici olarak işgal edilen Sivastopol’da Rus Karadeniz Filosunun çeşitli altyapı tesislerini başarıyla vurdu.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

“Yamal” ve “Azov”, Proje 775M’nin büyük çıkarma gemileridir. Yamal, 1988’de Karadeniz Filosunun bir parçası oldu, Azov ise 1990’da. Gemiler 4080 ton, uzunlukları 112.5 metre, genişlikleri 15 metre, draftı 3.7 metre ve mürettebatları 87 kişidir. Gemilere iki topçu yuvası, iki çoklu fırlatma roket sistemi ve dört uçaksavar silahı monte edilebiliyor. Toplamda 500 tona kadar ekipman ile 225 paraşütçü gemide bulunabiliyor.

Ukrayna 14 Şubat’ta büyük çıkarma gemisi Caesar Kunikov‘u ve 26 Aralık’ta Novoçerkassk’ı imha etmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com