Podolyak, Rusya’da büyük terör saldırıları ve yerel savaşlar öngörüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Podolyak, Crocus Belediye Binası alışveriş merkezinde meydana gelen kitlesel terör saldırısıyla ilgili durumun, mevcut Rus kolluk kuvvetlerinin benzer düzeydeki tehditleri önleme konusundaki yetersizliğini kanıtladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Başkanı Danışmanı Mihailo Podolyak, “Biz Ukrayna’yız” adlı televizyon kanalının yayınında gelecekte Rusya’yı kitlesel terör saldırıları ve yerel savaşların beklediğini, tarihsel olarak belirlenmiş bir parçalanmanın yaşanacağını söyledi.

Podolyak “Olaylar daha da nasıl gelişecek? Ukrayna’nın cephe hattındaki operasyonları açısından belirli eylemleri çerçevesinde – eğer taktiksel yenilgiler sağlarsak – o zaman ellerinde silah olan insanlar, yani Rusya Federasyonu vatandaşları, Rusya topraklarına geri dönecekler. Ardından orada kontrolsüz süreçler başlayacak. Ve bunun terör saldırısı mı olacağı, yoksa bazı bölgeler düzeyinde yerel savaşlar mı olacağı arasında hiçbir fark yok. Hepimiz Rusya Federasyonu’nun tarihsel olarak belirlenmiş parçalanmasını göreceğiz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Podolyak, Crocus Belediye Binası alışveriş merkezinde meydana gelen kitlesel terör saldırısıyla ilgili durumun, mevcut Rus kolluk kuvvetlerinin benzer düzeydeki tehditleri önleme konusundaki yetersizliğini kanıtladığını kaydederek “Çünkü Rusya Federasyonu’nda riskleri doğru bir şekilde anlayan, nasıl başa çıkılacağını doğru bir şekilde bilen, bu riskleri oluşturabilecek kişilerin listesini doğru bir şekilde bilen gerçek bir dikey güç yok” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ofisi başkanının danışmanı, Rus diktatör Putin’in kendisi tarafından inşa edilen kolluk kuvvetlerinin yapısı gibi “yetersiz” olduğunu ve bu nedenle ülke içinde gerçek güvenlik sorunlarına hazır olmadıklarını da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com