Rusya, bir hafta içinde Ukrayna’ya karşı 190’a yakın füze, 140 “şahed” ve 700’e yakın hava bombası kullandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy dondurulan varlıkların Ukrayna'ya devredilmesi çağrısında bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Pazar günü yayınladığı video mesajında, Pazartesi’den bugüne bir hafta içinde Rus teröristlerin Ukrayna şehirlerindeki hedefleri vurmak için çeşitli tiplerde yaklaşık 190 füze, yaklaşık 140 şahed ve 700’e yakın güdümlü hava bombası kullanıldığını söyledi.

Zelenskiy şöyle dedi:

“İki yılı aşkın süredir bu savaşta Rusya’nın terörden kaçındığı tek bir hafta bile olmadı. Ve biz de işgalci birliğin her hafta, her gün, bizim bu terör saldırılrına karşı tamamen adil tepkimiz konusunda aynı hissetmesi için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. İşgal altındaki topraklarda lojistiği yok eden, Kırım’ı ve Karadeniz’i işgalcinin varlığından temizleyen tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu zor bir görev ama askerlerimiz Rusya’nın savaş potansiyelini boşa çıkaran tüm unsurlarının temizlenmesini yavaş yavaş tamamlıyor.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Putin’in sistemi ne kadar az para kazanırsa, ona yönelik yaptırımlar o kadar güçlü olur ve Rusya’nın savaş potansiyeli o kadar fiziksel olarak yok edilirse, Ukrayna, Avrupa’mız ve tüm dünya o kadar çabuk yeniden sakinleşecektir.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com