Ukrayna’nın en zengin 100’ü belirlendi: Ahmetov, Pinçuk ve Poroşenko zirvede

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2016’dan beri ilk kez Ukrayna Forbes Ukrayna’nın en zengin 100 işadamını sıraladı. 2.8 milyar dolarlık serveti ile Rinat Ahmetov ilk sırada yer aldı.

Ukrayna'nın en zengin 100'ü belirlendi

Zengin Ukraynalılar listesinde ikinci sırada “Interpipe” grubun sahibi Viktor Pinçuk 1.4 milyar dolar serveti ile yer alırken, eski cumhurbaşkanı ve Roshen’in sahibi Petro Poroşenko 1.4 milyar dolar serveti ile üçüncü sırada yer aldı.

Poroşenko beş yıllık bir devamsızlıktan sonra dolar milyarder listesine geri döndü: 2014’te Amerikan Forbes servetini 1.3 milyar dolar olarak tahmin ederken 2015’te onu milyarder listesinden düşürmüştü ve 750 milyon dolar bir servet öngörmüştü.

Sıralamada sekiz kişi en az 1 milyar dolar değerinde serveti ile yer aldı.

Dördüncü sırada Epicenter‘ın sahibi Aleksander ve Galina Gerega 1.3 milyar dolar servete sahip. Beşinci sırada 1.2 milyar dolar ile enerji ve petrol sektöründe yatırımları olan Gennadiy Bogolyubov, altıncı sırada 1.1 milyar dolar ile gıda ve tarım sektöründen Yuriy Gosyuk, yedinci sırada 1.1 milyar dolar ile metalurji sektöründen Konstantin Jevago, sekizinci sırada Privatbank’ın eski hissedarı 1 milyar dolarlık serveti ile Igor Koomoyskiy yer aldı.

Ayrıca 13. sırada IT sektöründen GitLab’ın sahibi Dimitriy Zaporojets 650 milyon dolar serveti ile en zengin yüz içerisinde yer aldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com